Sziasztok!

Ezen a héten egy újabb zseni lesz a kiemelt rendezőnk, név szerint Stanley Kubrick.

 

Gyilkosság, Spartacus, Dr. Strangelove, 2001 - Űrodüsszeia, Mechanikus narancs, Ragyogás, Acéllövedék. Nagyszerű filmek egy nagyszerű rendezőtől.

További információért, filmekért, önéletrajzért klikk 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencesterv.blog.hu/api/trackback/id/tr222047169

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Űrodüsszeia (2010, Dél-Afrika) 2010.07.23. 12:50:10

 "...ez olyan, mint megérinteni az eget." (Diego Maradona) Mély hangon megszólaló halk dübörgés, majd felharsanó trombiták a főtémával és velőtrázó üstdobütések óriás buzogánnyal: megvan a világbajnok. És bár az oddsok alapján a span...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vájett Törp 2015.10.25. 19:59:09

Mechanikus narancsban az orosz nyelvű hadovázás lenyűgöző (gondolom Kubrick, jobban mondva az író, Anthony Burgess részéről ez nem kimondottan jövőkép, hanem kicsit a 68-as lázadók->kvázi terroristák Szovjetunió-csodálata is benne van). Akinek annak idején tanulnia kellett a nyelvet, annak felhőtlen szórakozás, aki meg nem tanulta, most rácuppanhat egy kicsit a russziszkij-vengerszkij szlovárra.:)
süti beállítások módosítása